Welkom op mijn Day Zero blog.

Voor de mensen die niet weten wat Day Zero inhoudt, een korte uitleg:

De bedoeling van het Day Zero Project is dat je voor jezelf een lijst maakt van 101 doelen, die je in 1001 dagen (ongeveer 2,7 jaar) bereikt. Dit kunnen grote en/of kleine doelen zijn. In ieder geval dingen die voor jezelf belangrijk zijn. Ook kan je er dingen opzetten waarvan je vaak denkt: “dat had ik altijd al eens willen doen!”. Op deze manier ga je ze misschien ook eindelijk eens doen!

Mijn plan is om mijn day zero project hier op deze blog bij te houden, door bij elk behaald doel een stukje te schrijven, met het liefst zoveel mogelijk foto’s erbij!

donderdag 9 juni 2011

Doel 96: Kijk 5 films die je nog niet gezien hebt.
4e film:

Seven Pounds.

De film is een film waar niet al te uitgebreid over verteld kan worden omdat je dan gewoonweg de clue weggeeft. Ik probeer het beknopt te vertellen maar het toch aantrekkelijk te houden.

Het begin van de film is vrij gewoon, je leert het personage een beetje kennen en het is zelfs een beetje saai.
Ben Thomas is een belastinginspecteur die huisbezoeken aflegt en iets verder komt in de levens van deze mensen dan alleen in de belastingpapieren.Hij krijgt speciale banden met de mensen en daardoor leer je de mensen die hij bezoekt ook kennen.

De film bestaat uit een aantal stukken die niet direct op zijn plaats vallen, daar tussendoor wordt langzaam duidelijk dat er iets gebeurd is in zijn verleden. Via flashbacks zie je dingen die Ben heeft ervaren met een persoon die hem lief is. Wie is niet direct duidelijk maar je weet dat hij van die persoon hield. Een blinde man in de film krijgt het flink te verduren. Ben Thomas probeert hem kwaad te maken en hoewel het hem niet lukt, lukt het hem aardig om de kijker boos te krijgen. Het komt erg gemeen over maar aan de andere kant zie je ook dat het Ben moeite kost om dit te doen... waarom zou hij dit doen?

Ben is een persoon met meerdere kanten, hij is voor sommige mensen een held maar voor andere een nachtmerrie.Het is erg verwarrend wat zijn beweegredenen zijn. Nadat we alle personages hebben leren kennen blijken de stukjes op zijn plaats te vallen. Deze film krijgt een totaal andere wending dan je zou denken...

De film liet een enorme indruk achter en is zeer zeker de moeite waard om te bekijken.

bron: http://muziek-en-film.infonu.nl/filmrecensies/31841-seven-pounds-van-will-smith.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten