Welkom op mijn Day Zero blog.

Voor de mensen die niet weten wat Day Zero inhoudt, een korte uitleg:

De bedoeling van het Day Zero Project is dat je voor jezelf een lijst maakt van 101 doelen, die je in 1001 dagen (ongeveer 2,7 jaar) bereikt. Dit kunnen grote en/of kleine doelen zijn. In ieder geval dingen die voor jezelf belangrijk zijn. Ook kan je er dingen opzetten waarvan je vaak denkt: “dat had ik altijd al eens willen doen!”. Op deze manier ga je ze misschien ook eindelijk eens doen!

Mijn plan is om mijn day zero project hier op deze blog bij te houden, door bij elk behaald doel een stukje te schrijven, met het liefst zoveel mogelijk foto’s erbij!

zaterdag 25 september 2010

Doel 33: maak 12 keer een nog onbekend recept en maak er een foto van.

Lasagne met bietjes en koolvis:
Benodigdheden
800 gram rode bieten (verse)-
200 gram witvis, in kleine stukjes-
lasagnebladen-
100 gram geraspte kaas, voor bovenop
oor de bechamelsaus:
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- ongeveer 500 ml melk
- ruime eetlepel mierikswortel (uit potje)
- peper, zout en nootmuskaat
- 200 gram geraspte oude geitenkaas

Bereiding
Maak de bieten schoon en kook ze ongeveer 1 uur. Laat ze afkoelen in koud water en pel de schil eraf. Snijd de bieten doormidden en snijd er plakjes van. Doe in een kom en meng er wat peper en zout doorheen.
Maak de bechamelsaus door eerst de boter te smelten, bloem erdoorhen roeren en langzaam de melk erdoorheen onder contstant roeren tot er een saus onstaat met de dikte van yoghurt. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de mierikswortel en de kaas toe, zet het vuur uit en laat de kaas er langzaam doorheen smelten.
n je ovenschaal begin je met een dun laagje bechamel, lasagnebladen er op, laagje bietjes, laagje vis, bechamel, lasagnebladen en ga zo door tot de igredienten op zijn. Zorg wel dat je eindigt met een laagje bechamel, strooi daar de kaas overheen.
Oven 200 graden voorverwarmen. Zet de schaal er 40 minuten in.
Lekker met groene salade of komkommersalade.

Het ziet er niet uit, maar is heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten